B6D2E1 : Geografi Tingkatan 2

B6D2E1 : Merekacipta satu model petempatan/pembandaran/jaringan sistem pengangkutan di Malaysia

Berikut adalah contoh2 model sebagai rujukan pelajar2 semua : 

1. Model Petempatan



2. Model Pembandaran


3. Model Jaringan Sistem Pengangkutan

Gambar Sumber MR. GOOGLE


CN : Berkongsilah anda atas perkara yang baik-baik. Mudah ! Cuma tekan butang LIKE/G+. Terima kasih.


Previous
Next Post »

19 comments

Click here for comments
Maria Firdz
admin
24 July 2013 at 23:06 ×

Wah.. tggi aras ni.. klu jt sekolah sy ada blh buat model ni..mmg dpt lah..

Reply
avatar
24 July 2013 at 23:45 ×

soklan ni buat dalam kumpulan..dengan syarat takde sleeping partner !no choice ler, kalau buat individu entah bila siap sebab band 6 ni ada banyak projek yang dasyat2..hehe

Reply
avatar
Botak
admin
25 July 2013 at 00:16 ×

masa sekolah dulu tak pernah pulak buat model² camni., hmmmmm...

Reply
avatar
25 July 2013 at 02:04 ×

dulu ajar sains...tak ada model macam ni...dok dalam makmal sains je

Reply
avatar
25 July 2013 at 10:04 ×

dulu lain sekarang dah lain ! hehehe

Reply
avatar
25 July 2013 at 10:05 ×

tau tkper..sekarang ni mmg dasyat! sebab tu jgn ler samakan cikgu dulu dgn sekarang..byk bezanya..sekarang ni lebih mementingkan higher order thinking(HOTS)

Reply
avatar
el
admin
25 July 2013 at 10:30 ×

dulu kt skolah suka gak lah subject ni
lagi2 lau suh wat model2 tu haha
pandai gak murid2 zie buat eh

Reply
avatar
25 July 2013 at 21:53 ×

budak2 z pompuan semua..dorang ni agak kreatif..kadang2 tak terpikir dorang leh wat mcm tu semua

Reply
avatar
sarah jamil
admin
2 October 2013 at 14:41 ×

tapi cikgu saya suruh buat individually :(

Reply
avatar
sarah jamil
admin
2 October 2013 at 14:42 ×

tapi cikgu saya suruh buat individually :(

Reply
avatar
4 October 2013 at 20:36 ×

cikgu , bahan apa yang boleh digunakan untuk membina klcc . selain straw

Reply
avatar
5 October 2013 at 14:58 ×

kotak, kertas yang digulung2 pon boleh

Reply
avatar
14 October 2013 at 20:04 ×

haha good idea untuk bina klcc cikgu...

Reply
avatar
17 October 2013 at 18:53 ×

Cekgu.. klau nak wat laporan tu kena letak fungsi kah??
Atau kena lap0rkan tntang camne Pr0ject tu dihasilkan?

~Sya pelajar dri SMKSS bertanyek :)

Reply
avatar
22 October 2013 at 18:00 ×

Cikgu yang model petempatan tu, rumah dia buat dari apa? atau itu rumah plastik?

*Kena buat jugak ! ~

Reply
avatar
23 October 2013 at 19:15 ×

buat jer dari kotak, refer link bawah ni untuk hasil kerja student cikgu yer

http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/09/geografi-tingkatan-2-b6d2e1.html

Reply
avatar
Engku Ali
admin
23 October 2013 at 19:35 ×

Saya kena siapkan ni!!!!! Individu!!!!!! Seksa siot :(

Reply
avatar
Arief Najmi
admin
14 April 2014 at 15:46 ×

Cikgu . Macam mana nk buat laporannya ya ?

Reply
avatar

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda. ConversionConversion EmoticonEmoticon