Thursday, 25 July 2013

B6D2E1 : Geografi Tingkatan 2

B6D2E1 : Merekacipta satu model petempatan/pembandaran/jaringan sistem pengangkutan di Malaysia

Berikut adalah contoh2 model sebagai rujukan pelajar2 semua : 

1. Model Petempatan



2. Model Pembandaran


3. Model Jaringan Sistem Pengangkutan

Gambar Sumber MR. GOOGLE


CN : Berkongsilah anda atas perkara yang baik-baik. Mudah ! Cuma tekan butang LIKE/G+. Terima kasih.


19 comments:

  1. Wah.. tggi aras ni.. klu jt sekolah sy ada blh buat model ni..mmg dpt lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. soklan ni buat dalam kumpulan..dengan syarat takde sleeping partner !no choice ler, kalau buat individu entah bila siap sebab band 6 ni ada banyak projek yang dasyat2..hehe

      Delete
    2. tapi cikgu saya suruh buat individually :(

      Delete
    3. tapi cikgu saya suruh buat individually :(

      Delete
  2. masa sekolah dulu tak pernah pulak buat model² camni., hmmmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu lain sekarang dah lain ! hehehe

      Delete
    2. Saya kena siapkan ni!!!!! Individu!!!!!! Seksa siot :(

      Delete
  3. dulu ajar sains...tak ada model macam ni...dok dalam makmal sains je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tkper..sekarang ni mmg dasyat! sebab tu jgn ler samakan cikgu dulu dgn sekarang..byk bezanya..sekarang ni lebih mementingkan higher order thinking(HOTS)

      Delete
  4. dulu kt skolah suka gak lah subject ni
    lagi2 lau suh wat model2 tu haha
    pandai gak murid2 zie buat eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 z pompuan semua..dorang ni agak kreatif..kadang2 tak terpikir dorang leh wat mcm tu semua

      Delete
  5. cikgu , bahan apa yang boleh digunakan untuk membina klcc . selain straw

    ReplyDelete
    Replies
    1. kotak, kertas yang digulung2 pon boleh

      Delete
  6. haha good idea untuk bina klcc cikgu...

    ReplyDelete
  7. Cekgu.. klau nak wat laporan tu kena letak fungsi kah??
    Atau kena lap0rkan tntang camne Pr0ject tu dihasilkan?

    ~Sya pelajar dri SMKSS bertanyek :)

    ReplyDelete
  8. Cikgu yang model petempatan tu, rumah dia buat dari apa? atau itu rumah plastik?

    *Kena buat jugak ! ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat jer dari kotak, refer link bawah ni untuk hasil kerja student cikgu yer

      http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/09/geografi-tingkatan-2-b6d2e1.html

      Delete
  9. Cikgu . Macam mana nk buat laporannya ya ?

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah. Terima kasih di atas komen-komen anda.