Sunday, 31 March 2013

11 Makanan Kegemaran Nabi Muhammad S.A.W


Salam ceria...

Cikgu Norazimah takmo cerita panjang2..cuma nak berkongsi tentang perkara MENARIK untuk u all semua..mmuanx !

Hokayy..kat bawah ni adalah 11 makanan kegemaran Nabi Muhammad S.A.W...banyak manfaat disebalik semua makanan kegemaran Nabi kesayangan kita semua ni...

Saturday, 30 March 2013

Travelogue : Pulau Pangkor

Salam ceria..

Wah2 ! Cuti sekola ni kan, Cikgu Norazimah takmo kalah nak gak gi bercuti walau Irfan dmm since sabtu lepas. Kitorang pegi Pangkor 3hari 2malam dari 24/3 - 26/3. Tapi baru sekarang sempat nak update cerita sbb balik jer Pangkor, anak beranak demam !! 

Friday, 29 March 2013

Kata-kata JIWANG..hehe




~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~

p/s : Model itu adalah Cikgu Norazimah & En. Arep..slim kan kami ketika itu? hehe

Thursday, 28 March 2013

Kursus Guru BUKAN Opsyen Geografi : i-THINK

Website rasmi i-THINK

Salam..

Baru sekarang sempat buat entry pasal kursus ni walaupun dah lama pergi..buzi ler nak siapkan buku program merentas desa (alasannn )..hehe. Seperti biasa, cuma Cikgu Norazimah sahaja di SMK St Mary yang bukan opsyen Geografi walaupun dilantik sebagai Jurulatih Utama PBS Geografi Tingkatan 1 & 2..pelik tapi benar ! Itu yang berlaku..jadi, bila kursus untuk guru geografi bukan opsyen, tak lain dan tak bukan......Cikgu Norazimah yang akan pergi..hoyaiii !!

Wednesday, 27 March 2013

Wordless Wednesday : CINTA


~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~ 

p/s : Model itu adalah Cikgu Norazimah & En. Arep..slim kan kami ketika itu? hehe

Tuesday, 26 March 2013

7 bulan lebih dah budak bambam ni ...

~ Cikgu Irfan in da house !! ~

Salam..

Eksited nyer aku bila Irfan dah 7 bulan lebih ni, kejab jer masa berlalu kan? Bila bosan2, aku pun bukak ler site fav aku babycenter.com nak tengok apa perkembangan bayi 7 bulan ni yang sama dengan Irfan..moh ler kita menambahkan ilmu yer..

Sunday, 24 March 2013

Saturday, 23 March 2013

PANAS !! Kerja Kosong

PANAS !! Klik banner

Cepat-cepat !! Malaysia Airlines yang BEST tu tengah offer kerja kosong sebagai stewardess..sesiapa yang pasang impian TRY ler..tuah ayam nampak di kaki, tuah kamu manalah tahu kan? Pernah masa kecik dulu nak jadi stewardess sebab boleh pegi merata tempat...hmm....impian hanya tinggal impian. Ok ler, untuk u all yang tiada halangan tu, meh tengok syarat2 yer.

Friday, 22 March 2013

iPad mini untuk RM688

Nak iPad mini untuk RM688 ?? Klik banner


~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~ 

Tuesday, 19 March 2013

9 Kelebihan Wanita Mengandung dalam ISLAM

~ Saat-saat manis ketika bergelar wanita mengandung..hehe ~

Salam..

Tengah sibok2 update website sekolah, tiba-tiba mood nak update website hilang dengan sendirinya. Aku pun bukak ler folder gambo2 lama. Jumpa la gambo2 ketika preggy dulu. Ya Allah !! Rindunya saat-saat mengandung kan Irfan dulu. Sampai sekarang, kalu turun tangga, terbawak-bawak habit pegang perut tu !! Lepastu, terjumpa satu artikel dekat sini tentang kelebihan wanita mengandung dalam Islam..untungnya jadi wanita yang boleh mengandung dan melahirkan anak kan?

Monday, 18 March 2013

The Golf, The Car : Ada Kaitan ker ?

Klik banner nak tengok keta awesome ni

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~ 

Sunday, 17 March 2013

1R Aktiviti : Parti CNY

~ 1R 2013 : Mmuax!! ~

Salam..

Apa khabar u ollsss ? Hokay?? Cikgu Norazimah kat kampung terchinta bersama keluarga terchinta cuba menaip cepat2 dan upload gambo cepat2 sebab si bambam COMEL GEBU IRFAN cepat2 datang dekat mama bila nampak lappy hitam idaman kalbu ini..

Saturday, 16 March 2013

CEPAT Dapatkan CLARINS Trial Pack

Jom dapatkan CLARINS Trial Pack..Klik banner jer

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~ 

Friday, 15 March 2013

7 Tips Penjagaan Kulit Wajah

~ Wajah kami berseri tanpa make up ~

Salam..

Seperti yang telah dijanjikan dalam entry SINI. Cikgu Norazimah berbesar hati untuk berkongsi tentang tips penjagaan kulit wajah untuk sesiapa sahaja yang teringin untuk mempunyai kulit wajah yang bersih, mulus & gebu..chewahh !!

Thursday, 14 March 2013

Pertandingan Blog Pendidikan SMK St. Mary

Salam..

Wahai rakan-rakan blogger yang arif lagi bijaksana. Cikgu Norazimah memohon jasa baik anda semua untuk menilai blog bebudak ni untuk tempat pertama, kedua dan ketiga pertandingan blog pendidikan peringkat SMK St. Mary. 

Wednesday, 13 March 2013

Maafkan saya......

Sumber gambar SINI

Salam..

13/3/2013 ... nombor yang cantik tapi hari yang tak BEST bagi ku ! Kenapa ? 

Tuesday, 12 March 2013

Cerita Cikgu Norazimah & Pelajar : Jerawat

Suatu hari sedang Cikgu Norazimah mengajar topik "taburan penduduk"..

Cikgu Norazimah : Okay gurlss, apakah maksud felda?
Pelajar A : Cikgu, kenapa ye muka cikgu takde jerawat?
[Aku mengangkat kening ala2 Ziana Zain dan belum pun sempat menjawab..]

Sunday, 10 March 2013

8 Persamaan Cikgu Norazimah & Nora Danish

~ Apakah persamaan Cikgu Norazimah & Nora Danish? ~
Salam..

Apa khabar hari anda ? Adakah ceria seperti selalu ataupun diselubungi sedeyyyy? Its okay, takmo sedey-sedey..meh Cikgu Norazimah berkongsi cerita antara Cikgu Norazimah & Nora Danish. Baiklah, sebelum memulakan cerita, meh kita cerita sikit tentang Nora Danish ni. Aku cedok dari murai.com.

Friday, 8 March 2013

Treat Your CV with Respect : Macam tu sekali yer?

Nak tengok ker? Klik banner..takmo cerita panjang-panjang..

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~ 

Thursday, 7 March 2013

PBS : Model B6D1E1

Salam ceria..

Di bawah adalah contoh-contoh produk hiasan rumah dari barang terpakai untuk B6D1E1 Geografi Tingkatan 1 & 2. U all (pelajar-pelajar sahaja) boleh jadikan sumber inspirasi dan SELAMAT MENCUBA !! 

p/s : Bukan pelajar pun boleh cuba untuk projek DIY korang..hehe

Alat mainan dari kotak oleh Farah Hannah 2R

Wednesday, 6 March 2013

Giveaways oleh Celcom : Samsung Galaxy SIII Mini @ Mini Cooper

Nak cuba nasib? Klik banner [smile]

Tempoh promosi : Dari sekarang hingga 30 April 2013 

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~ 

Tuesday, 5 March 2013

Testimoni IG6 : Wa cakap lu !!

~ Testimoni IG6 ~

Salam ceria..

Well, mood gumbira hari ini..ada orang nak beli 5 botol IG6 tau !! masyuk-masyuk...hehe

Monday, 4 March 2013

Mengurut lagi setelah 6 bulan bersalin

~ Ini adalah wajah Cikgu Norazimah yang ceria, korang ingat aku nak upload ker gambar aku mengurut? isy2..ini adalah blog Cikgu Norazimah, bukan blog porno ye..harap maklum..~

Miss Strawberry

~ Strawberry yang manis semanis orang yang membelinya di Pasar Malam Selayang Mall ~

Salam Isnin..

Pagi yang ceria dimulakan dengan menghentam strawbery yang manis dan sedapppp. Pasti monday blues anda akan terbang jauh dan tinggi serta tinggi serta tinggi lagi........

Saturday, 2 March 2013

Cikgu Norazimah dan PBS

Salam ceria..

Cikgu Norazimah berceloteh kembali dengan kisah PBS. Apa itu PBS ? PBS adalah Pentaksiran Berasaskan Sekolah. Ini adalah dasar baru yang menggantikan Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) untuk pelajar Tingkatan 1-3. Dasar ini bermula tahun 2012 dan tahun ini merupakan tahun kedua PBS untuk sekolah menengah. Tapi untuk sekolah rendah telah bermula lebih awal untuk menggantikan UPSR.