Resepi Aiskrim Mealshake

October 27, 2014

[ HARI 13 ]
Resepi Aiskrim Mealshake

Resepi Aiskrim Mealshake : 

Irfan sejak 2 menjak ni suka benor makan aiskrim. Kalau CN balik sekolah tu, then amik dia dekat pengasuh, bila nampak kedai runcit dekat situ, mesti cakap "Mama..mama..eshkim!" sambil tunjuk2 dekat kedai. Baru sekali CN bawak dia beli eshkim dekat kedai tu, tak sangka lak dia ingat siap mintak2. Alahai anak..

Aiskrim dekat kedai tu ada banyak bahan perasa. Dalam duk google resepi aiskrim homemade, terjumpa resepi Aiskrim Mealshake dekat Page Afna Health & Beauty. Hah ! Bukan sahaja sedap malah amat menyiatkan untuk si comey Irfan. Jom try Resepi Aiskrim Mealshake ni yer. 


Bahan-bahan

1tin susu cair
1/2 tin susu pekat (jika tak suka manis boleh kurangkan)
1 sudu besar ovelett
1 sudu teh esen vanilla

Cara-caranya 

Pukul sampai kembang (dlm 20minit). Dah kembang boleh add on :

1 sudu esp
1 sudu mealshake
8-10 biji strawberi (potong dadu & simpan sedikit utk hiasan atas)

Pukul lagi dalam 5 minit. Pastu boleh la isi masuk bekas. Buat layer by layer. Layer dgn sirap choc & sirap strawberry.

Dah siap, dan boleh dikeraskan.

Dijamin sedap dan menjadi kegemaran anak2 dan seisi keluarga..

*boleh cuba gantikan strawberry n choc ni dengan biskut oreo

Selamat mencuba!!!



Ingin mencuba Resepi Aiskrim Mealshake ?? 

Jom dapatkan Mealshake dengan harga ISTIMEWA dari CN.

SMS/Whatsapp : 017-4992305

=======================================================================================

TESTIMONI MEALSHAKE
TESTIMONI MEALSHAKE
=======================================================================================

TESTIMONI MEALSHAKE

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~

You Might Also Like

6 comments

  1. wahh menarikk lagik menyihatkan..hehe

    ReplyDelete
  2. Fuhh sedapnya tengok... menyelerakan.. :)

    ReplyDelete
  3. rajinnya CN.. CT penah pasang angan angan nak beli icecream maker macam chef chef dok guna. kalau ada rumah sendiri nanti insyallah nak sbijik..

    ReplyDelete
  4. Sedapnya...puas hati kalau buat sendiri.

    ReplyDelete
  5. wahh wahh wahh macam profesional....

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda.