Abaikan mereka yang bersikap negatif !


Abaikan mereka yang bersikap negatif, 
ianya boleh berjangkit !

Setuju sangat ! 
Diri kita dipengaruhi oleh orang sekeliling. Jika kita dikelilingi orang yang bersifat positif, InsyaAllah, kita juga akan bersifat positif.

Perkara yang sama berlaku di tempat kerja. Kebiasaan kita akan melihat golongan yang berjaya dikelilingi oleh orang yang berjaya juga. Golongan yang suka dengki akan orang lain, kawan2 nya juga mempunyai minat yang sama iaitu dengki dengan kejayaan orang lain. 

Bagaimana mengatasi orang yang sentiasa negatif ni?

Cuba elakkan diri ! 
Itu langkah terbaik. Kadang2 pening gak kepala dengar luahan rakan yang asyik berfikiran negatif jer. Semua orang buat salah, dia sorang yang betul ! Cubalah elakkan diri darinya. CN kadang2 buat2 sibuk dengan laptop bila orang tu datang, tak pun, buat2 on call then pergi darinya. 
Serius, orang yang macam ni merupakan virus yang sangat bahaya ! 

Ingatlah, diri yang positif akan menghasilkan aura yang positif pada wajah dan dirinya. Jadilah seorang yang positif ...


~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~

Previous
Next Post »

7 comments

Click here for comments
Cikgu Hailmi
admin
9 December 2014 at 18:15 ×

Setuju bebenor.. kalau melayan set2 tu, jawab nye sekali ngan kita ler yang tumpang jadik negatif jugak.. jom sama2 POSITIFkan diri.. ;)

Reply
avatar
anajingga
admin
9 December 2014 at 18:55 ×

be positif dan berbaik sangka selalu CN :)

Reply
avatar
Mek Zumbie
admin
9 December 2014 at 19:57 ×

yeap. aura-aura manusia ni saling jangkit menjangkiti sebenarnya ehehe

Reply
avatar
Farha Kimah
admin
9 December 2014 at 21:42 ×

betul..positifkan diri :)

Reply
avatar
::EIDA::
admin
9 December 2014 at 22:19 ×

buat pekak telinga je hihihi.....

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
10 December 2014 at 23:47 ×

Betul tu... sentiasa kita positifkan diri...

Reply
avatar

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda. ConversionConversion EmoticonEmoticon