Terapi PRP di Dr M.A.D Wellness

Apabila disebut tentang rawatan kecantikan, pasti terbayang di minda kita tentang rawatan seperti laser, PRP, vitamin C dan macam-macam lagi. Sudah tentu bayaran untuk rawatan tersebut boleh mencecah sehingga ribuan ringgit. Tetapi tahukah anda rawatan kecantikan di Dr. M.A.D Wellness adalah antara yang termurah di pasaran? Bukan sahaja murah, malah rawatan itu sendiri dibuat oleh doktor terlatih yang memang mempunyai ijazah dalam bidang Aesthetic ! Tiada ragu-ragu untuk membuat rawatan kecantikan di Dr. M.A.D Wellness gituww.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp


Apakah yang menarik tentang Dr. M.A.D Wellness?


Dr. M.A.D Wellness adalah sebuah spa yang menggunakan teknologi terkini dalam bidang asthetic. Nama M.A.D ini adalah gabungan nama antara 3 doktor iaitu Doktor Mansor, Doktor Ainna dan Doktor Davina. Paling menarik sudah tentu ketiga-tiga doktor ini adalah 'mesra alam' dan membuatkan anda tidak takut untuk membuat sebarang jenis rawatan di sini.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Bersama rakan-rakan blogger dari AFB dan Doktor Ainna

Masa CN mula-mula melangkah kaki ke dalam klinik Dr. M.A.D Wellness ini, rasa seperti berada di rumah. Layanan nurse serta doktor yang mesra membuatkan CN rasa selesa berada berjam-jam disini. Tempat menunggu juga selesa dan cantik. Tiada masalah untuk membawa Irfan Hensem dan Dhia Zahra ke sini kerana budak-budak itu boleh bebas berlari ke sana ke mari.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Ruang menunggu yang selesa

Klinik Dr. M.A.D Wellness juga bersih dan tersusun. Tengoklah gambar di bawah, kami geng AFB bersama Doktor Ainna siap posing sambil baring gituw. Memang best !

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp

Jika anda pergi ke mana-mana pusat rawatan kecantikan, pasti anda akan disogokkan dengan pelbagai ubatan dan krim untuk dibeli dengan alasan untuk menjaga kawasan rawatan. Tetapi berbeza dengan Dr. M.A.D Wellness, disini anda tidak di'paksa' untuk membeli sebarang ubatan dan krim. Doktor dan nurse hanya memberikan tips dan langkah-langkah penjagaan sahaja. Malah Doktor sendiri menekankan pengambilan suplemen dan cara pemakanan yang betul untuk penjagaan selepas rawatan.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp

Rawatan Kecantikan PRP di Dr. M.A.D Wellness


Pernahkah anda mendengar tentang rawatan Platelet Rich Plasma (PRP)? Rawatan ini pada asalnya digunakan oleh atlet-atlet untuk menyembuhkan kecederaan sukan tetapi kini rawatan PRP digunakan untuk kecantikan seperti mengurangkan kedutan, masalah kerosakan kulit yang berpunca dari sinaran matahari serta pelbagai lagi masalah kulit lain. Rawatan atau terapi PRP ini menggunakan darah kita sendiri. Jadi ia tidak mempunyai sebarang risiko kerana tidak mungkin kita mempunyai alahan dengan darah sendiri.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Mendengar taklimat dari Dr. Ainna tentang rawatan di Dr M.A.D Wellness

Tidak seperti bahan suntikan yang menggunakan kandungan sintetik, rawatan PRP menggunakan biologi semulajadi anda iaitu darah anda sendiri untuk membantu mengatasi masalah kerosakan kulit dengan menghasilkan sel-sel baru dan kolagen. Hasilnya anda seolah-olah mendapat kulit yang baru seperti bayi !

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
CN tunggu turn sementara rakan-rakan AFB membuat rawatan di Dr. M.A.D Wellness

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Katil yang selesa


Langkah-langkah rawatan PRP untuk wajah


1. Darah CN diambil oleh nurse. Disini CN puji trained nurse di Dr. M.A.D Wellness ini kerana cekap mengambil darah. Proses mengambil darah cepat dan tidak menyakitkan.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp

2. Kemudian darah CN ini diproses di dalam mesin khas untuk memisahkan sel darah merah dan sel serum. Proses ini mengambil masa lebih kurang 45 minit.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Darah CN sebanyak 7 jarum, 1 untuk PRP wajah dan 6 lagi untuk PRP slimming.
CN akan ceritakan tentang rawatan PRP slimming pada next entry ye.

3. Sebelum rawatan PRP dijalankan, muka CN dibersihkan dan disapu numb cream. Kemudian tunggu sehingga 20 minit untuk numb cream tersebut meresap ke dalam kulit.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Wajah CN disapukan numb cream

4. Dermaroller iaitu roller yang mempunyai jarum-jarum halus digunakan untuk terapi PRP untuk wajah ini. Pada lapisan pertama ini, numb cream dibuang dan dermaroller di roll kan di atas lapisan kulit untuk micro puncture pada lapisan kulit. Proses ini agak menyakitkan kerana wajah kita dilukakan.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Dermaroller & sel stem CN yang telah diproses

5. Kemudian PRP di gunakan untuk seluruh kulit wajah diikuti oleh lapisan kedua rolling oleh dermaroller untuk pastikan PRP mudah diserap ke dalam kulit.

6. Dermaroller di roll kan lagi pada kulit wajah dan lapisan ketiga PRP diulang. Proses tamat dan biarkan kulit wajah kering sehingga 2 hingga 4 jam. Kemudian bilas dengan air suam.

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Wajah CN sejurus selepas rawatan PRP, muka tegang seperti pakai putih telur. Nak senyum pun ketat je..hehe
rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp

Kesan selepas Rawatan PRP untuk wajah


Setelah 2 minggu membuat rawatan PRP, CN jadi konfiden keluar rumah tanpa secalit makeup. Liang roma menjadi kecil dan kulit wajah gebu seperti Dhia Zahra ! Betul cakap Dr. Ainna, terasa seperti kulit baru. Selain itu, pipi CN juga secara natural menjadi kemerah-merahan seperti pakai blusher. Anda patut cuba. 

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
CN di Dr M.A.D Wellness

Lokasi Dr. MAD Wellness


Ingin mencuba kaedah rawatan PRP ini? Layari Facebook << Dr M.A.D Wellness >> & Instagram << Dr M.A.D Wellness untuk maklumat lanjut.

Anda juga boleh terus datang ke Dr. M.A.D Wellness yang terletak betul-betul di atas Klinik TTDI Sunway Mentari. Memang mudah untuk kesini. Berdekatan dengan Sunway Piramid. 

rawatan prp, dr. mad wellness, terapi prp, platelet rich plasma, rawatan kecantikan prp
Rakan-rakan beauty blogger dari AFB bersama nurse & doktor di Dr. M.A.D Wellness


~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~

Previous
Next Post »

2 comments

Click here for comments
20 March 2017 at 11:46 ×

wah..syoknya dapat menjalani rawatan ni CN

~ Kisahsidairy~

Reply
avatar
kisah_earty
admin
20 March 2017 at 15:01 ×

jom pi lagi CN.. :)

Reply
avatar

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda. ConversionConversion EmoticonEmoticon