Kesultanan Melayu Melaka di Hari Guru SMKTPG 2017

Tarikh 16 Mei setiap tahun adalah tarikh yang ditunggu-tunggu oleh warga pendidik. Maklumlah, "Hari Kita" katakan. Apakah Hari Kita itu? Sudah tentulah Hari Guru ! Seronok sangat dapat sambut Hari Guru tahun ini yang bertemakan Kesultanan Melayu Melaka. Tahun lepas sambutan Hari Guru bertemakan "Kembar" tapi CN tak dapat join sebab cuti bersalin. Mujur tahun ini dapat join dan sudah tentu aktiviti wajib adalah memenuhkan galeri henfon dengan gambar-gambar aktiviti. Jangan menyampah noo bila tengok entry CN kali ini penuh dengan gambo-gambo 😉


Hari Guru 2017 : Tema Kesultanan Melayu Melaka


Tema Hari Guru 2017 sangat unik dengan tema Kesultanan Melayu Melaka. Ramai rakan-rakan guru yang sporting dengan mengenakan busana zaman kesultanan melayu Melaka lengkap dengan aksesori bagi guru wanita dan rambut palsu untuk guru lelaki. CN tak sempat pula ambil gambar best busana iaitu Pahlawan & Srikandi yang menang pada hari tu. Tapi memang sporting dorang ni. CN? CN cuma mengenakan baju songket bersama aksesori kain di kepala sahaja, tu pun sekejab, last-last simpang je ! Tak sempat pula mencari aksesori dokoh bagai semua tu sebab sibuk sangat di sekolah konon-kononnya..hehehe

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Haruslah bergaya konfiden di tengah padang di bawah panas mentari

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
CN & #GengBasSekolah bergambar bersama Pengetua & Penolong Kanan 1 yang segak bergaya dengan busana 'Sultan'

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Sempat bergambar sebelum berarak masuk ke dalam dewan

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
#GengBasSekolah bergaya sakan di padang

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Kemain gelak sakan weoulss tau

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Apabila #GengBasSekolah bergaya gediks, omel kan? hehehe

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Dah macam Mak Jemah gayanya tuh

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Okay, ini gaya special dari weoulss #GengBasSekolah

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Bersama calon SPM 2017 iaitu Ezwanni yang merupakan salah seorang instafamous dari SMKTPG gituww

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
CN bersama kembar iaitu Cikgu Izyan

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
CN bersama bff Cikgu Syuhada

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
CN bersama Kak Fifi kesayangan iaitu geng cikgu ICT

Permainan Rakyat sempena Hari Guru 2017


Ada pelbagai permainan rakyat yang dipertandingkan sempena Hari Guru 2017 ini. Antaranya adalah batu seremban. CN pun join pertandingan ini tapi seperti biasa, pusingan awal dah kalah sebab tangan keras ! Hehehehe..

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Harus bergaya ketika bermain batu seremban hokay

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
CN bersama rakan-rakan guru yang join pertandingan batu seremban. Juaranya adalah Cikgu Arifah yang pakai tudung kaler kuning tu

Hadiah Hari Guru 2017


Alhamdulillah, murah rezeki CN setiap kali hari guru ada je hadiah dari pelajar. Kali ini CN dapat paling banyak coklat dan kek. Seperti biasa, kalau melibatkan coklat dan kek coklat, automatik akan habis di perut Irfan Hensem! CN mampu tengok dan cubit sikit je coklat, selebihnya habis dekat dia dengan alasan "Irfan lapar!"

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Antara hadiah Hari Guru 2017

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Anak-anak CN kelas 3 Amanah yang paling banyak bagi hadiah, terima kasih uoullss !

hari guru, hari guru 2017, tema hari guru, tema kesultanan melayu melaka, kesultanan melayu melaka
Anak-anak CN kelas 3 Amanah


 ~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~

Previous
Next Post »

3 comments

Click here for comments
aRzMoHa
admin
18 May 2017 at 17:04 ×

hari yang paling seronok untuk cikgu cikgu ya....rasa dihargai sangat kan...tapi yang tak bagi hadiah tak bermakna tak hargai kan....Selamat hari guru CN

Reply
avatar
18 May 2017 at 20:41 ×

Yahniah.
Selamat Hari Guru.

Reply
avatar
3 August 2017 at 00:29 ×

Hari yang istimewa untuk semua guru.

Reply
avatar

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda. ConversionConversion EmoticonEmoticon