Lindungi mata anda dengan BenQ Eye Care Monitor

September 20, 2018

BenQ Eye Care Monitor | Zaman serba moden ini, memang tidak lari dari gadget seperti hp, tab, laptop malah TV. Semua gadget tu akan menyebabkan mata mudah kepada masalah silau & rabun. Begitu juga dengan anak-anak kecil yang terlalu terdedah dengan gadget pasti akan mengalami masalah mata. Kini BenQ memperkenalkan rangkaian BenQ Eye-Care Monitor yang pasti akan mengujakan anda yang mengadap komputer siang dan malam.

teknologi brightness intelligence produk BenQ, brightness intelligence, best eye care monitor, benq eye care monitor review, benq monitor, asus eye care monitor, benq eye care technology, best low blue light monitor, benq monitor good for eyes, best eye care monitor 2017, harga benq eye care monitor
Lindungi mata anda dengan BenQ Eye Care Monitor



BenQ Eye Care Monitor - Baik untuk mata anda


Tahukah anda bahawa BenQ Eye Care Monitor adalah Teknologi Brightness Intelligence Plus pertama di dunia? Baru-baru ini mereka telah mengeluarkan produk terbaru iaitu 4K DHR monitor dengan exclusive Teknologi Brightness Intelligence Plus. CN percaya gamers pasti akan sukakannya!

teknologi brightness intelligence produk BenQ, brightness intelligence, best eye care monitor, benq eye care monitor review, benq monitor, asus eye care monitor, benq eye care technology, best low blue light monitor, benq monitor good for eyes, best eye care monitor 2017, harga benq eye care monitor
4K HDR Monitor dengan tenologi AMD FreeSync past akan mengujakan gamers


BenQ Eye Care Monitor adalah baik untuk mata anda. Ia bukan sahaja mengelakkan masalah silau dan rabun, malah memberikan keselesaan kepada mata walaupun berjam-jam anda mengadap skrin monitor.

Video rangkaian produk BenQ Eye Care Monitor


BenQ Eye Care monitor ini telah diperkenalkan pada tahun 2013 dengan teknologi Flicker-Free diikuti 2014 iaitu Low Blue Light Technology (LBL). Pada tahun 2015, LBL telah diupgrade kepada LBL+ dengan kesan warna yang lebih 'hidup' dan cantik. Kemudian pada tahun 2016, teknologi Brightness Intelligence (B.I.) diperkenalkan dan pada tahun berikutnya 2017 ia telah diupgrade kepada B.I.+.

BenQ Flicker-Free
: Rangkaian monitor ini memberikan keselesaan kepada mata dari segi brightness. Walaupun mata kasar tidak mampu melihat perbezaannya, ia ketara apabila anda menggunakan kamera digital untuk melihat perbandingan BenQ Flicker-Free monitor dengan monitor Non Flicker-Free.

teknologi brightness intelligence produk BenQ, brightness intelligence, best eye care monitor, benq eye care monitor review, benq monitor, asus eye care monitor, benq eye care technology, best low blue light monitor, benq monitor good for eyes, best eye care monitor 2017, harga benq eye care monitor
Perbandingan pada skrin yang mempunyai teknologi Flicker-Free & tidak


Low Blue Light Techonology (LBL) & Low Blue Light Technology Plus (LBL+)
: Lihat gambar dibawah, begitu ketara bukan perbezaan monitor yang tidak mempunyai teknologi LBL dengan LBL dan LBL+.
: Teknologi LBL ini kurang brightness tapi mempunyai kualiti warna yang kurang. Tapi dengan LBL+, warnanya lebih 'hidup' malah mesra mata pengguna.

teknologi brightness intelligence produk BenQ, brightness intelligence, best eye care monitor, benq eye care monitor review, benq monitor, asus eye care monitor, benq eye care technology, best low blue light monitor, benq monitor good for eyes, best eye care monitor 2017, harga benq eye care monitor
Perbandingan pada skrin yang mempunyai teknologi LBL, LBL+ & NonLBL


Brightness Intelligence (B.I.) & Brightness Intelligence Plus (B.I.+)
: Model terbaru iaitu EL2870U & EW3270U bukan sahaja memaparkan image yang cantik malah exclusive dengan Brightness Intelligence Plus (B.I.+) yang dibuat untuk memberikan keselesaan kepada mata. Teknologi B.I.+ ini mampu adjust kecerahan berdasarkan keadaan sekeliling seperti cerah dan gelap.
: Anda boleh lihat gambar dibawah bagaimana adjustment brightness seperti smartphone bukan?

teknologi brightness intelligence produk BenQ, brightness intelligence, best eye care monitor, benq eye care monitor review, benq monitor, asus eye care monitor, benq eye care technology, best low blue light monitor, benq monitor good for eyes, best eye care monitor 2017, harga benq eye care monitor
BenQ Eye Care Monitor EW3270U berharga RM2449 di Lazada
Super resolution pada BenQ Eye Care Monitor EW3270U


BenQ Eye Care Monitor Review


Kali pertama CN lihat rangkaian BenQ Eye Care Monitor, CN terus nekad untuk dapatkan monitor pintar ini. Almaklumlah, sebagai seorang cikgu Sains Komputer dan part time blogger, memang hidup CN mengadap komputer siang & malam. Paling seksa bila terpaksa siapkan task yang mengambil masa berjam-jam. Memang pedih mata mengadap komputer ni. Tapi dengan rangkaian produk BenQ Eye Care Monitor, bukan sahaja memberikan keselesaan kepada mata malah membantu mengurangkan masalah rabun dan silau. Kualiti cahaya juga memang superb. Dari Flicker-free, LBL, LBL +, B.I. & B.I+, semuanya best!

teknologi brightness intelligence produk BenQ, brightness intelligence, best eye care monitor, benq eye care monitor review, benq monitor, asus eye care monitor, benq eye care technology, best low blue light monitor, benq monitor good for eyes, best eye care monitor 2017, harga benq eye care monitor
CN & Dhia Zahra yang tersuka dengan BenQ Eye Care Monitor

Selain itu, anak-anak CN juga tidak lepas dengan gadget. Agak risau mata mereka rabun pada usia yang muda. Jadi, sebagai langkah pencegahan, CN memang nekad untuk dapatkan BenQ Eye Care monitor untuk anak-anak tersayang. Harganya juga agak menarik di Lazada.



Maklumat lanjut mengenai BenQ Eye Care monitor, layari lamanweb BenQ.com.my.



~ Sharing is caring from Cekgu Norazimah ~

You Might Also Like

10 comments

  1. Fuh .. best ni kalau dapat. Saya still guna monitor kecil lama .. aduh.

    ReplyDelete
  2. Ok nak buat tabung baru demi masa depan. Mata nak pakai lama

    ReplyDelete
  3. Kena menabung kalau nak beli ni. Tapi baguslah product ni untuk kita yang selalu menghadap PC & HP

    ReplyDelete
  4. Bagus screen ni cam hp..tp kat hp ami x suka lak setting LBL tu..lain color dia..hahaha

    ReplyDelete
  5. Nak kena kasik asben baca ni...dia kaki game hehe

    ReplyDelete
  6. Terbaik lah.. Blh bg hadiah kat suami nih.. Haha..

    ReplyDelete
  7. salam singgah. menarik teknologi sekarang kan. bagus untuk kesihatan kita ^_^

    ReplyDelete
  8. Bagus juga ni. Lgpun mereka yg bercermin mata semakin ramai kan...

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda.