Pak John Steamboat & BBQ-Tempat makan best IOI City Mall

November 07, 2018

Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall | Cuti baru-baru ni CN berkesempatan makan besaq bersama keluarga serta family adik CN di Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall Putrajaya. Sesekali makan besaq memang best lagi-lagi sudah berjanji dengan anak-anak untuk membawa mereka makan sedap di IOI City Mall. Jika anda mencari tempat makan best & happening di IOI City Mall, bolehlah cuba ke Pak John Steamboat & BBQ. Memang best !

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Pak John Steamboat & BBQ-Tempat makan best IOI City Mall

Pelbagai Menu Menarik di Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall Putrajaya


Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall ni terletak di ground floor bahagian luar mengadap tasik. Memang jenuh mencari pada mulanya, tapi bila sampai je. Wah! Tempatnya luas boleh makan di dalam restoren atau di luar. Paling teruja sudah tentu dengan pelbagai menu steamboat & bbq. Teruja sangat tau!

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Pak John Steamboat & BBQ-Tempat makan best IOI City Mall

Disini ditawarkan 4 pilihan sup, CN sudah tentu memilih tomyam manakala untuk anak-anak sedara yang tak berapa makan pedas, pilihan paling sesuai adalah sup. Well, tomyamnya memang superb! Pedas & pekat. Rasa berasap je mulut. Sup pulak manis bila ditambah ketam dalam rebusan, sedap hokay! 

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Pelbagai pilihan sup

Paling CN suka di Pak John Steamboat & BBQ adalah lebih 10 jenis sos pencicah yang pasti buat anda keliru nak cuba yang mana satu. Nampak sos warna hijau dalam gambar di bawah? Pedas giler hokay! Berasap mulut CN! Tapi sedap! 

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Pelbagai pilihan sos pencicah
Pilihan untuk steamboat & bbq memang banyak disini. Mee juga ada banyak jenis. Rasa nak cuba semua tapi tak boleh sebab perut tak berapa besar. Perapan untuk bbq memang sedap!. Mesti cuba! 
pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Pelbagai pilihan bahan untuk steamboat & bbq
Hokay, kalau anda mencari nasi, jangan risau kerana ada nasi putih disini. Nasi goreng pun ada ye. Siap pakej pelbagai pilihan sayur & lauk pulak. Makanan goreng pun banyak. Sementara tunggu steamboat masak, boleh lah bagi anak-anak yang kelaparan makan makanan goreng-goreng ni dulu. 

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Aneka pilihan makanan buffet di Pak John Steamboat & BBQ

Aneka Pemanis Mulut di Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall


Untuk orang yang suka makan makanan manis macam CN ni, memang bahagia makan di sini tau. Ada pelbagai jenis aiskrim, kek, serta bubur & koktail. Paling best anda boleh order waffle hokay. Bahagia je makan waffle panas-panas lepas kenyang dengan pelbagai makanan berat. Air disini juga ada pelbagai jenis dari yang panas ke sejuk tau. Kalah makan dekat hotel hokay. Memang best lah !

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Aneka pilihan dessert 
pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Aneka perisa aiskrim

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Pelbagai pilihan air panas & sejuk
pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Ada juga dimsum & daging premium yang boleh request di kaunter. Percuma je termasuk dalam harga buffet anda tu
pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Waffle chocolate + peanut butter siap! 

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Muka happy dapat makan waffle sedap

Bila dah kenyang tu boleh lah bergambar hokay ! Happy kan muka kami setelah kekenyangan ?


pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
We LOVE Pak John katanya, tengok Irfan sempat mengunyah lagi!

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Happy kan muka bebudak ni dah makan sedap di Pak John Steamboat & BBQ

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Gambar terlebih flash katanya ni. Berkilat-kilat muka tu lepas penat 'memasak'! Hehehe

pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Muka happy kekenyangan !

Harga Pak John Steamboat IOI City Mall


Harga disini tidak lah mahal sangat. Lagi berbaloi jika anda lunch iaitu cuma RM32.90 pada weekday. Manakala dinner cuma RM42.90 setiap hari termasuk weekend & public holiday. Paling best, kanak-kanak bawah 5 tahun adalah PERCUMA ! Nak tahu promosi lain, boleh lah layari :




pak john steamboat ioi, pak john steamboat outlet, pak john steamboat price 2018, pak john steamboat review, pak john steamboat location, pak john steamboat menu, pak john steamboat ioi putrajaya, harga pak john steamboat
Harga Pak John Steamboat & BBQ IOI City Mall


Lokasi Pak John Steamboat IOI City Mall Putrajaya 



Pak John Steamboat
Lot GE-11, Ground Floor, 
IOI City Mall Putrajaya
Putrajaya
03-8957 1128


~ Sharing is caring from Cekgu Norazimah ~

You Might Also Like

6 comments

  1. Nanti repeat lagi tau. Sedapppp

    ReplyDelete
  2. Banyak betul pilihan menu dia kan, mmg puas hatia bawak anak2 dan family g mkn kat sana...

    ReplyDelete
  3. meriah menunya. mau terlajak kenyang ni.

    ReplyDelete
  4. Lengkap semua dengan main course, desert, malah nasi sekali. Berbaloi betul :D

    ReplyDelete
  5. Alaaaa...craving lagi laaaa....kena repeat ni

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda.