Syoknya Mickey & The Roadster Racers Super-Charged di Kiddomo Universe

January 29, 2019

Kiddomo Universe | Sudah ada plan nak bawa anak-anak ke mana cuti panjang nanti? Apa kata beri kelainan kepada anak-anak dengan membawa mereka ke Kiddomo Universe di The Starling Mall. Ada pelbagai aktiviti menarik di sini yang pasti akan mengujakan bukan sahaja kepada anak-anak malah kepada ibu dan ayahnya juga! Paling menarik, sekarang sudah bermula Mickey & The Roadster Racers Super-Charged kolaboratif antara Kiddomo Universe & Disney yang bermula pada 21 Januari 2019 sehingga 28 Februari 2019 ini sahaja! Rebut peluang keemasan ni kerana program seumpama ini julung kali diadakan di Kiddomo Universe The Starling Mall.

kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall

Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kolaboratif antara Kiddomo Universe dan Disney


Apa yang menarik tentang MICKEY & THE ROADSTER RACERS- SUPERCHARGED collaborate dengan Disney ini?

kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall

Anak-anak boleh serlahkan bakat mewarna mereka disamping jadikan hasil kreatif mereka sebagai 3D art. Paling menarik, hasil kreatif mereka boleh di scan pada mesin scan seperti dibawah untuk dipamerkan pada projektor. Hasil pantulan dari projektor ni memang unik kerana anda boleh swipe imej kereta untuk dilajukan pergerakannya.  Hah, teknologi 4D digunakan tau. Memang swesome!

kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Scanner untuk scan hasil kreatif anak-anak
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Kusyuk Irfan & Dhia mewarna. Budak-budak ni memang suka sangat mewarna !

kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Hasil mewarna dari Irfan (kiri) dan Dhia (kanan). Irfan merungut tak cantik hasilnya sebab guna kaler crayon, dia tak berapa pandai kononnya. Dhia pulak macam biasa, hasil warna bertemakan 'minimalis' !

kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Selain scan untuk dipamerkan pada projektor, hasil warna mereka juga boleh diprint untuk dijadiakan 3D art. Hasil 3D art tak sempat pulak ambil gambar. 


Pelbagai tarikan menarik di Kiddomo Universe The Starling Mall


Bukan sahaja Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, ada pelbagai lagi tarikan menarik di Kiddomo Universe yang membuatkan ianya berbaloi untuk spent sepanjang hari di sini. Antaranya adalah :

>> Creation Zone
Masuk je anda boleh membawa anak menggunakan innovative Smartband yang diberi untuk customize virtual character pilihan anak-anak. Memang menarik! Lihatlah video di atas betapa excitednya anak-anak dengan virtual character pilihan mereka. 


Video Menarik Irfan & Dhia di Kiddomo Universe The Starling Mall

kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Anak-anak juga boleh bermain kuda comel disini

>> Discovery Zone
Tempat favourite bukan sahaja kepada anak-anak malah kepada mak & ayahnya juga! Betapa bahagianya dapat baring dan berlari-lari di dalam kolam bola yang penuh ni. Ada juga section untuk discovery telur dinasor. Unik tau.
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
CN yang bahagia dapat bermain di dalam kolam bola! Bahagia gituw...
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Fefeeling pulak anak dara dorang ni! 
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Suka & excited anak-anak di kolam bola ni ye.

>> Interactive Zone
Ada pilihan untuk menjadi musician, magician, pukul bola & macam-macam lagi. Semuanya secara 4D! Syok habis! 

>> Adventure Zone
Paling best dekat sini adalah Lunar slide. Iaitu slide dan akan diberi markah jika anda berjaya menghapuskan germ jahat. Ada juga Adventure Ride dan Lazer Maze yang memerlukan anda untuk merangkak! Penat mak hokay..hehe
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Ada juga karaoke yang pasti mengujakan anak-anak dengan screen hijau dibelakang tu. Apabila anak-anak menyanyi, akan keluar gaya mereka sedang menyanyi di screen tv. Best!

>> Imagination Zone
Antara tarikan menarik disini sudah tentu  Mickey & The Roadster Racers Super-Charged.

>> Enrichment Workshop 
Ada pelbagai workshop menarik di sini. Maklumat lanjut boleh layari lamanweb rasmi Kiddomo Universe iaitu http://kiddomo.com/

Selain itu, ada kemudahan toilet yang sangat bersih. Sangat hygine di sini tau. Anda mesti memakai stokin hokay. Cafe juga ada disini. Sambil anak-anak bermain, ibu dan ayah boleh relax sambil mengopi gituw. 
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Cafe yang luas dan selesa.
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Ada juga sudut bacaan yang selesa 
kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall
Setelah penat bermain, anak-anak boleh berehat sambil membaca buku di sini

Harga tiket Kiddomo Universe The Starling Mall


Harga tiket adalah berbeza pada hari biasa dan weekend. Untuk hari biasa cuma RM55 sahaja manakala untuk hujung minggu atau cuti umum adalah RM65.  

kiddomo universe, Mickey & The Roadster Racers Super-Charged, kiddomo The Starling Mall, review Kiddomo Universe, The Starling Mall, lokasi Kiddomo Starling Mall

Dapatkan pelbagai promosi tentang harga tiket Kiddomo Starling di Facebook Kiddomo Universe & Instagram @kiddomouniverse

Lokasi Kiddomo Universe The Starling Mall



~ Sharing is caring from Cekgu Norazimah  ~



You Might Also Like

1 comments

  1. Nasib baik akak takde anak kecik..kalau ada sure kena bawak ke sini..kakak dania dah besar panjang plak kan...

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda.