Coding Python Kira BMI

May 31, 2019

Coding Python Kira BMI | Okay, disini CN kongsikan coding ringkas untuk kira BMI menggunakan python yang boleh dijadikan sebagai sistem ringkas untuk kerja kursus ASK Tingkatan 3. Selain python, anda juga boleh menggunakan mana-mana aplikasi lain untuk kerja kursus ASK Tingkatan 3 ini. Coding Python Kira BMI yang CN kongsikan ini hanya melibatkan pengiraan BMI sahaja tanpa penentuan kategori BMI sama ada normal, kurang berat badan atau overweight. So pelajar boleh tambahkan coding untuk penentuan tersebut untuk satu sistem yang lengkap kira BMI. Semoga berjaya ! 

Kerja Kursus ASK Tingkatan 3, Coding Python Kira BMI


coding python kira bmi, python bmi calculator using functions, bmi calculator python gui, write a program that calculates and displays a person's body mass index python, bmi calculator in python using def, write a python program that computes the body mass index, bmi of an individual, bmi chart men, cara mengira bmi menggunakan python, bmi ideal, kerja kursus ask tingkatan 3
Coding Python Kira BMI

~ Sharing is caring from Cekgu Norazimah ~

You Might Also Like

2 comments

  1. saya dah tengok pelbagai contoh pyhton cikgu tapi saya masih lagi tidak memahami cara nak buat phyton untuk harga tiket taman tema air yang diberikan oleh cikgu saya.

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda.