The Parenthood Playland Sunway Pyramid

The Parenthood Playland yang terletak di Sunway Pyramid adalah antara family park yang terbesar di Malaysia. Pelbagai mainan yang menarik yang melibatkan aktiviti fizikal dan mental kanak-kanak ada di The Parenthood Playland ini. Memang best ! Anak bujang CN si Irfan Hensem asyik diminta bawa ke sini je. Seronok katanya. Bukan sahaja seronok bermain, malah dapat kawan baru.

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
CN bersama Irfan Hensem yang eksited nak main & Dhia Zahra yang pada mulanya takut lepastu kemain eksited

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland

The Parenthood Playland


Apabila anda hendak masuk ke dalam Playland ni, perkara pertama yang mesti ada ikut adalah pakai stokin. Jika anda tidak memakai stokin, jangan risau. Ada pelbagai design stokin yang menarik ada di jual dikaunter dengan harga RM7.

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
Selain Playland, ada macam-macam lagi di The Parenthood ni

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
Irfan Hensem seronok baling bola dekat CN tau, dia cakap "bola banyak banyak banyak banyak !"

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
Antara slide yang ada

The Parenthood Playland ini terletak di Sunway Pyramid West. Untuk kesini, anda perlu masuk ke dalam kedai baju PADINI. Hujung kedai tu baru jumpa The Parenthood. CN masa mula-mula dulu pun berapa kali pusing depan PADINI tu tak jumpa jalan masuk ke The Parenthood. Rupa-rupanya kena masuk dalam PADINI dulu..hehe

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
Si kecik Dhia Zahra suka bola yang pelbagai kaler tu

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland

Percayalah, memang best di The Parenthood Playland ni. Tak rugi bawa anak kesini. Bukan sahaja anak yang bermain, mak dan ayah budak pun boleh main sekali. Memang best. Tapi kalau mak dengan ayah tu, kena redha la merentasi jalan berliku dan kena terbongkok-bongkok ! Hehehe

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
CN pun naik tangga lembut ni, jenuh duk terbongkok-bongkok tau

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
Mak Ngah Miza tukang jaga Dhia Zahra masa CN kena cover event


Bayaran Masuk The Parenthood Playland


Harga msuk ke The Parenthood Playland Sunway Pyramid ini seperti berikut :

Hari biasa :
RM40 (umur 2 hingga 12 tahun)
RM20 (umur bawah 2 tahun)

Hujung Minggu/Cuti Am :
RM50 (umur 2 hingga 12 tahun)
RM25 (umur bawah 2 tahun)

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
Bayaran masuk ke The Parenthood Playland


Selain itu, jika ibubapa nak tinggalkan anak disini pun boleh. Harganya cuma RM40 untuk 1 jam dan RM70 untuk 2 jam. Lagi lama tinggal lagi murah.

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
Antara tiket The Parenthood Playland.
Warna oren untuk kanak-kanak dan hijau untuk dewasa


Maklumat lanjut mengenai The Parenthood Playland, layari :

Lamanweb : http://theparenthood.com.my/

the parenthood, the parenthood playland, sunway pyramid, playland sunway pyramid, bayaran masuk ke the parenthood playland
CN dan anak-anak, seronok tau main di The Parenthood Playland ni

Lokasi The Parenthood Playland Sunway Pyramid




~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


Previous
Next Post »

3 comments

Click here for comments
Dedaun Comel
admin
31 March 2017 at 20:57 ×

Bestnyeee ! Terasa nak jadi budak-budak balik. Hahaa

Reply
avatar
aRzMoHa
admin
31 March 2017 at 22:17 ×

tempat yang bagus untuk bawa anak-anak...sihat bermain

Reply
avatar
Hero Borneo
admin
31 March 2017 at 22:35 ×

masa anak-anak masih kecil dulu...memang selalu bawa ke tempat seperti ini..

masa berlalu tidak terasa tu

Reply
avatar

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda. ConversionConversion EmoticonEmoticon