I-City Snowalk best sangat, mesti datang ke sini !

December 18, 2018

I-City Snowalk | Cuti sekolah kali ini CN berkesempatan membawa anak-anak serta anak saudara ke I-City Snowalk. Ini kali kedua Irfan & Dhia ke sini. Tak sangka, rupanya SnoWalk baru ni lagi best !  Fully renovation tau. Banyak penambahan baru yang membuatkan Irfan & Dhia bertambah excited. Semua permainan dalam I-City SnoWalk ni budak-budak ni nak cuba tau. Best sangat! Kalau anda ingin membawa keluarga ke I-City SnoWalk, CN cadangkan untuk anda membeli tiket secara online di iticket.i-city.my. Banyak promosi menarik di sana tau.

harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
I-City Snowalk best sangat, mesti datang ke sini !

Kali kedua ke I-City SnoWalk


I-City Snowalk ni terletak bersebelahan je dengan kaunter tiket. Selepas scan tiket, anda dikehendaki untuk ke kaunter boots untuk mengambil boots & stokin serta ke rak jaket untuk memilih jaket yang bersesuaian. Percuma je tau. Oh ya, anda juga boleh membawa jaket anda sendiri. Jika ingin membeli glove atau aksesori lain, ada dijual di kaunter. Almaklumlah, sejuk sangat kan, penting tau glove tu. Sebab ini kali kedua CN datang ke SnoWalk, CN dah prepare glove dari rumah lagi. 

harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
Bergambar dahulu sebelum main salji ye
harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
Muka Dhia yang terkejut masa mula-mula masuk ke I-City SnoWalk

Masuk je ke dalam SnoWalk ni, angin sejuk terus menyapa pipi! Kelam kabut masing-masing duk pakai hoodie sebab sejuk sampai ke telinga. Dhia pun terkejut sampai nak jalan pun agak takut-takut je pada mulanya. Tapi bila tengok abang Irfan & sepupunya berlari-lari, si kecil tu pun turut sama berlari sampai tergolek sebab ice disini agak licin. Masing-masing seronok pulak jatuh tergolek. Yela, jatuh atas 'salji', memang lah syok kan?

harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
Seronok ketawa bila lepas tergolek budak-budak ni

Video keriangan di I-City SnoWalk 





Ada juga pelbagai permainan menarik untuk anda cuba. Irfan sendiri berani bermain slide yang ada di dalam Snowalk. Ada pelbagai ice slide yang best di I-City SnoWalk ni. Dari yang basic hingga thrill, memang best! 

harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
Tengoklah muka Dhia keseronokan dalam kesejukan ! 

Bagi mak-mak macam CN ni, sudah tentu tempat posing menjadi pilihan. Bayangkan anda berada di Switzerland atau Iceland dengan suhu bawah 8 darjah selsius! Memang feeling habis masa bergambar tau. Almaklumlah, bukan murah nak ke oversea main salji, cukuplah main salji di I-City SnoWalk. Jimat gituw. 

harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
Feeling Ratu Salji gituww

harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
CN paling suka view dekat sini. Cantik kan dekorasi dalam ni?



Tarikan menarik yang pasti mengujakan bukan sahaja anak-anak malah CN sekali iaitu dataran snow fall. Memang luas dataran ni dengan deco & slide yang menarik. Best sangat berangan macam di oversea feeling snow fall. 

harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
Macam dekat oversea kan? Hehe


Siap berpusing-pusing CN feeling main salji di oversea



Disebabkan terlalu sejuk, dua kali juga kami keluar masuk. Anda boleh duduk di lobby untuk memanaskan badan dan masuk semula untuk bermain. Anda boleh membeli air panas di vending machine yang terletak di lobby. Feeling je minum air panas selepas kesejukan. Memang macam dekat oversea gituw. Overall masa diperuntukkan dalam I-City SnoWalk ni sejam lebih je. Memang tak mampu lama-lama sebab sejuk sangat. Masing-masing menggigil kesejukan! 


harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
Bila keluar je dari tempat sejuk, terus berkabus spek tau. Nasib lah ! Hehehe

Jika ditanya adakah CN akan ke Snowalk lagi? Sudah tentu CN akan ke sini lagi ! Memang I-City SnoWalk adalah tempat menarik untuk dikunjungi bersama keluarga. 


harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
CN & anak-anak yang kesejukan tapi tetap ingin bermain lagi! 

Harga tiket I-City Snowalk


Harga tiket masuk ke I-City Snowalk ni berbeza sebelum & selepas pukul 6 petang. Anda boleh layari lamanweb << https://iticket.i-city.my/ >> untuk harga promosi terkini.

Untuk kanak-kanak bawah 90 cm pula masuk adalah percuma tau. 

Oh ya, harga tiket termasuk dengan jaket  serta kasut sekali ye. 

harga tiket i-city snowalk, snowalk i-city ticket price 2018, harga tiket snow walk i city 2018, harga tiket snow walk i city shah alam, bayaran masuk i city shah alam 2018, i city snow walk price 2018, i city attractions, i city snowalk review,
Best sangat bercuti ke I-City SnoWalk bersama keluarga

Lokasi I-City SnoWalk 


I-City SnoWalk bersebelahan je dengan Federal Highway & NKVE highway. Memang mudah untuk ke sini. Hokay, dibawah CN kongsikan maps untuk ke I-City SnoWalk Shah Alam. 


~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~

You Might Also Like

3 comments

  1. Best sejuk-sejuk kat dalam tu.

    ReplyDelete
  2. tak pernah pergi lagi nanti boleh try ni.. macam best jer

    ReplyDelete
  3. love all your pictures inside, so cantik with colorful lights and snow! Muka Dhia yang terkejut masa mula-mula masuk ke I-City SnoWalk memang cute haha

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda.