Antabax Memperkenalkan “Sensitive to Your Needs”

September 03, 2019

Antabax Memperkenalkan “Sensitive to Your Needs”  - Antabax, rangkaian penjagaan peribadi antibakteria nombor 1 Malaysia memperkenalkan kempen “Sensitive to Your Needs” (“Sensitif Keperluan Anda”), untuk meningkatkan kesedaran kulit sensitif di negara ini melalui satu inisiatif pendidikan jenama.

Kulit sensitif merengsa dengan mudah kerana ia lebih nipis dan bertekstur halus menyebabkan ia lebih mudah terdedah kepada sinaran matahari dan udara yang telah tercemar. Bagi sesetengah orang, kulit menjadi sensitif disebabkan oleh tindak balas alergi terhadap makanan, bahan dan juga aroma, akan menyebabkan kemerahan, kekeringan atau kulit gatal.

antabax, sabun mandi antabax,antabax body wash, antabax shower gel, antabax sensitive, antabax spray, antabax price, antabax fresh, antabax cool
Sensitive to Your Needs by Antabax, featuring presenters of the campaign. (from left) Vivian Lee, Senior Brand Manager of Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd, Antabax user, Mia Ibrahim, Dr. Sharon Gopalan of Procare Dermatology and Mandy Lee, Senior Product Manager, Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd.


Rangkaian  Sensitif dari Antabax, krim mandian antibakteria yang inovatif dengan pH yang seimbang sebanyak 5.5, 100% bebas sabun dan bebas alkali, dengan aroma yang menyenangkan, ringan dan halus, sangat baik dan lembut untuk sensitif kulit, seterusnya memberikan perlindungan antibakteria sebanyak 99.9%.

Diperkaya dengan vitamin dan pelembab semulajadi ia mengembalikan tahap kelembapan semulajadi kulit dan meminimumkan kerengsaan kulit yang disebabkan oleh kekeringan, untuk kulit yang lebih sihat dan licin.

Ia disahkan 'Halal', memberikan keyakinan kepada umat Islam untuk menggunakannya.


antabax, sabun mandi antabax,antabax body wash, antabax shower gel, antabax sensitive, antabax spray, antabax price, antabax fresh, antabax cool
Sensitive to Your Needs with Antabax.  (from left) Mandy Lee, Senior Product Manager, Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd, Antabax user, Mia Ibrahim, and Vivian Lee, Senior Brand Manager, Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd.

Rangkaian sensitif terdiri daripada krim mandi antibakteria yang boleh digunakan oleh seluruh keluarga, termasuk bayi.

Menurut Mandy Lee, Pengurus Kanan Produk, Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd, Antabax telah berusaha keras untuk mendidik pengguna tentang pemilihan jenis produk yang sesuai untuk kulit sensitif.

"Kami telah mengemas kini label pada produk, serta memberi peluang kepada pengguna melalui program “one for one exchange” kami, yang kini sedang berlangsung sehingga September. Pada acara hari ini, kami amat gembira dengan kehadiran Dr Sharon Gopalan, ahli dermatologi terkemuka untuk bercakap mengenai kulit sensitif. Kami akan terus menjadi tuan rumah untuk lebih banyak inisiatif pendidikan seperti di acara dan juga dalam talian," kata Mandy.

Pada majlis itu, Dr. Sharon Gopalan dari Procare Dermatology, ahli dermatologi dengan pengalaman selama 10 tahun, yang telah merawat keadaan kulit seperti Gangguan Pigmentasi, Ekzema, Psoriasis, Jerawat, Jangkitan Kulit, bersama dengan peserta mengenai rejim kulit sensitif. Beliau memberi nasihat kepada orang ramai mengenai kaedah yang betul untuk penjagaan kulit sensitif.


antabax, sabun mandi antabax,antabax body wash, antabax shower gel, antabax sensitive, antabax spray, antabax price, antabax fresh, antabax cool
Sharing her experience using Antabax. Mia Ibrahim (centre), an Antabax user shared with members of the media about her experience using Antabax, while looking on are Dr. Sharon Gopalan of Procare Dermatology (left), and Mandy Lee, Senior Product Manager, Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd. 

Mia Ibrahim, seorang wartawan, berkongsi bahawa beliau lebih suka krim mandian dengan antibakteria, kerana beliau mempunyai gaya hidup aktif, tetapi kebanyakan jenama antibakteria yang lain tidak sesuai dengan kulit sensitif. "Saya amat gembira apabila mendapati Antabax mempunyai rangkaian untuk kulit sensitif. Kini, saya menggunakan krim mandian Sensitif Antabax dan sabun pembersih tangan untuk sementara waktu, saya tidak akan bertukar ke jenama lain," kata Mia dengan senyuman.

Untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai Antabax, sila layari www.fb.com/NewAntabax untuk laman Facebook atau @antabax di Instagram.

~ Sharing is caring from Cekgu Norazimah ~

You Might Also Like

2 comments

  1. suka jugak antabax sebab kulit rasa serasi ja bila guna ^_^

    ReplyDelete
  2. ada juga guna sebelum ni sabun antabax. best

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda.