Monday, 15 July 2013

Geografi Tingkatan 2 : Band 5

Geografi Tingkatan 2 : Band 5

Salam 1 Malaysia..

Selamat berpuasa semua ! Dalam entry SINI, Cikgu Norazimah telah berbesar hati berkongsi tentang soalan band 6 dan beberapa soalan band 5 Geografi Tingkatan 2. Rupa2nya, tertinggal 2 soklan band 5 yang memerlukan pelajar menghasilkan laporan atau kajian kes. Meh tambah lagi 2 soklan band 5 untuk u all melengkapkan semua band yer !

B5D2E1 : Menghasilkan kajian kes/laporan kesan pembandaran terhadap alam sekitar di kawasan kajian.

Disebabkan soklan ini mengenai pembandaran yang agak susah sikit, jadi Cikgu Norazimah telah berbincang dengan mentor untuk meminta pelajar menyediakan LAPORAN tentang kawasan kajian dan pastikan ada gambar untuk lampiran. 

Tajuk : Kesan Pembandaran Terhadap Alam Sekitar di Kawasan Kajian

Contoh Karangan FORMAT Laporan di SINI (Bukan contoh laporan pembandaran yer)

B5D3E1 : Menghasilkan kajian kes/laporan kesan perkembangan sistem pengangkutan terhadap alam sekitar

Topik sistem pengangkutan agak mudah dan pelajar Tingkatan 3 2013 telah menyediakan folio seperti tajuk di bawah. So pelajar2 boleh 'tengok' isi mereka tapi tak perlu buat folio detail macam mereka. Cuma ikut format dalam buku teks yer. 

Tajuk : Kesan Perkembangan Sistem Pengangkutan Awam Terhadap Alam Sekitar di Kawasan Kajian.

Rujukan : Amirhamido


CN : Berkongsilah anda atas perkara yang baik-baik. Mudah ! Cuma tekan butang LIKE/G+. Terima kasih.
Lazada Malaysia

26 comments:

  1. Amboih gambar hiasan cikgu. Posing raya ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambo lama..sajer bagi entry nampak comei cikit ada gambo hiasan..hehehe

      Delete
    2. Hello I was really hoping to view the first file which is Kesan Pembandaran Terhadap Alam Sekitar. But all I found was Laporan Klinik Bola Keranjang... Very disappointed...

      Delete
    3. dear..tu contoh format laporan..bukan laporan ttg pembandaran tu

      Delete
  2. gambar cikgu tu yg menarik sgt nak tgk hahahaha
    kain baju tu cam terkeluar..ni pesen ape ea cikgu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ! ni pesen dari jogjakarta, arwah mak mertua belikan awl thn ritu...batik jawa...hehe

      Delete
  3. Assalamualaikum. cikgu posing macam modellah. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu impian nak jadi model, tapi tak tercapai..posing dlm staff room pon jadi ler..hehe

      Delete
  4. cikgu ! Yasmin nie ... mane point point yang cikgu cakap tadi ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. refer sini ;)

      http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/07/b5d3e1-kajian-kes-geografi-tingkatan-2.html

      Delete
  5. cikgu mmmp saye bukan dari sekolah cikgu tapi saye nak tanye setiap sekolah lain soalan kerr???Saye pun buat band 5 laporan jugak tapi saye x tau nak mulakan macam mane...task saye kene buat org tandakan kertas saye kene pergi ke setiap rumah ...tapi hanye nota2x pennting yg saye tak tahu sebab kertas nota tu dah hilang harap cikgu boleh tolong tapi kalau cikgu xdapat tolong xpelah cikgu pun bukan dari sekolah syaa

    ReplyDelete
  6. yang tanda2 kertas tu namanya soal selidik..apa2 nk tanya leh pm cikgu dekat fb yer, lagi senang ;)

    ReplyDelete
  7. ranjinnye cikgu,terima kasih bg contoh.Sekarang bru ade idea mcm mne nak buat laporan

    ReplyDelete
  8. cikgu :) terima kasih sgt-2 . maklumat yg cikgu bg teramat berguna utk sy siapkan folio geografi band 5 sy . sekali lagi , terima kasih sbb sanggup berkongsi ilmu walau dgn pelajar dr sekolah lain :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. sharing is caring dear..cikgu cuma berkongsi, u all yang kena buat folio ni..senang jer buat folio, jgn risau yer ;)

      Delete
  9. Cikgu bagaimana menghasilkan laoporan ini?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. cikgu laporan tentang projek kitar semula x der ker.please help me

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada laporan pasal benda tu, better check balik dgn cikgu kamu

      Delete
  12. cikgu, kenpa sekolah saya kena buat folio macam budak form 3?? soalan sama tapi kenapa cara dilaksakan berbeza??

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpulang kepada cikgu masing2, macam sekolah cikgu, pilih tajuk pengangkutan sebagai kerja kursus dan tajuk pembandaran untuk buat laporan ringkas jer ;)

      Delete
  13. Cikgu Azimah, saya nak tanya lah Laporan Kesan Pembandaran Terhadap Alam Sekitar tu sama ke dengan contoh laporan klinik bola keranjang yang cikgu buat tu ?

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Salam kenal. Jemput datang ke blog saya.
    http://cikguzuzu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Hahaha.. gambar yang menjadi penyeri entri ^^

    ReplyDelete

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah. Terima kasih di atas komen-komen anda.