/>

Geografi Tingkatan 2 : Band 5

Geografi Tingkatan 2 : Band 5

Salam 1 Malaysia..

Selamat berpuasa semua ! Dalam entry SINI, Cikgu Norazimah telah berbesar hati berkongsi tentang soalan band 6 dan beberapa soalan band 5 Geografi Tingkatan 2. Rupa2nya, tertinggal 2 soklan band 5 yang memerlukan pelajar menghasilkan laporan atau kajian kes. Meh tambah lagi 2 soklan band 5 untuk u all melengkapkan semua band yer !

B5D2E1 : Menghasilkan kajian kes/laporan kesan pembandaran terhadap alam sekitar di kawasan kajian.

Disebabkan soklan ini mengenai pembandaran yang agak susah sikit, jadi Cikgu Norazimah telah berbincang dengan mentor untuk meminta pelajar menyediakan LAPORAN tentang kawasan kajian dan pastikan ada gambar untuk lampiran. 

Tajuk : Kesan Pembandaran Terhadap Alam Sekitar di Kawasan Kajian

Contoh Karangan FORMAT Laporan di SINI (Bukan contoh laporan pembandaran yer)

B5D3E1 : Menghasilkan kajian kes/laporan kesan perkembangan sistem pengangkutan terhadap alam sekitar

Topik sistem pengangkutan agak mudah dan pelajar Tingkatan 3 2013 telah menyediakan folio seperti tajuk di bawah. So pelajar2 boleh 'tengok' isi mereka tapi tak perlu buat folio detail macam mereka. Cuma ikut format dalam buku teks yer. 

Tajuk : Kesan Perkembangan Sistem Pengangkutan Awam Terhadap Alam Sekitar di Kawasan Kajian.

Rujukan : Amirhamido


CN : Berkongsilah anda atas perkara yang baik-baik. Mudah ! Cuma tekan butang LIKE/G+. Terima kasih.

Lazada Malaysia
Previous
Next Post »

26 comments

Click here for comments
14 July 2013 at 19:54 ×

Amboih gambar hiasan cikgu. Posing raya ke?

Reply
avatar
14 July 2013 at 20:54 ×

gambo lama..sajer bagi entry nampak comei cikit ada gambo hiasan..hehehe

Reply
avatar
el
admin
14 July 2013 at 22:32 ×

gambar cikgu tu yg menarik sgt nak tgk hahahaha
kain baju tu cam terkeluar..ni pesen ape ea cikgu :)

Reply
avatar
Sheila Salim
admin
14 July 2013 at 23:01 ×

Assalamualaikum. cikgu posing macam modellah. hehehhee

Reply
avatar
15 July 2013 at 00:12 ×

hahaha ! ni pesen dari jogjakarta, arwah mak mertua belikan awl thn ritu...batik jawa...hehe

Reply
avatar
15 July 2013 at 00:12 ×

dulu impian nak jadi model, tapi tak tercapai..posing dlm staff room pon jadi ler..hehe

Reply
avatar
1 August 2013 at 05:52 ×

cikgu ! Yasmin nie ... mane point point yang cikgu cakap tadi ?

Reply
avatar
1 August 2013 at 20:18 ×

refer sini ;)

http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/07/b5d3e1-kajian-kes-geografi-tingkatan-2.html

Reply
avatar
kpop lives
admin
3 September 2013 at 07:15 ×

cikgu mmmp saye bukan dari sekolah cikgu tapi saye nak tanye setiap sekolah lain soalan kerr???Saye pun buat band 5 laporan jugak tapi saye x tau nak mulakan macam mane...task saye kene buat org tandakan kertas saye kene pergi ke setiap rumah ...tapi hanye nota2x pennting yg saye tak tahu sebab kertas nota tu dah hilang harap cikgu boleh tolong tapi kalau cikgu xdapat tolong xpelah cikgu pun bukan dari sekolah syaa

Reply
avatar
14 September 2013 at 01:49 ×

yang tanda2 kertas tu namanya soal selidik..apa2 nk tanya leh pm cikgu dekat fb yer, lagi senang ;)

Reply
avatar
19 September 2013 at 06:13 ×

ranjinnye cikgu,terima kasih bg contoh.Sekarang bru ade idea mcm mne nak buat laporan

Reply
avatar
Nuryza
admin
24 September 2013 at 18:38 ×

cikgu :) terima kasih sgt-2 . maklumat yg cikgu bg teramat berguna utk sy siapkan folio geografi band 5 sy . sekali lagi , terima kasih sbb sanggup berkongsi ilmu walau dgn pelajar dr sekolah lain :)))

Reply
avatar
25 September 2013 at 01:17 ×

sharing is caring dear..cikgu cuma berkongsi, u all yang kena buat folio ni..senang jer buat folio, jgn risau yer ;)

Reply
avatar
vincelim
admin
14 October 2013 at 01:53 ×

Cikgu bagaimana menghasilkan laoporan ini?

Reply
avatar
Visshnoo
admin
15 October 2013 at 08:02 × This comment has been removed by the author.
avatar
15 October 2013 at 09:56 ×

Hello I was really hoping to view the first file which is Kesan Pembandaran Terhadap Alam Sekitar. But all I found was Laporan Klinik Bola Keranjang... Very disappointed...

Reply
avatar
28 October 2013 at 20:32 ×

cikgu laporan tentang projek kitar semula x der ker.please help me

Reply
avatar
amir evana
admin
2 November 2013 at 01:20 ×

cikgu, kenpa sekolah saya kena buat folio macam budak form 3?? soalan sama tapi kenapa cara dilaksakan berbeza??

Reply
avatar
3 November 2013 at 07:21 ×

terpulang kepada cikgu masing2, macam sekolah cikgu, pilih tajuk pengangkutan sebagai kerja kursus dan tajuk pembandaran untuk buat laporan ringkas jer ;)

Reply
avatar
3 November 2013 at 07:25 ×

mana ada laporan pasal benda tu, better check balik dgn cikgu kamu

Reply
avatar
3 November 2013 at 07:26 ×

dear..tu contoh format laporan..bukan laporan ttg pembandaran tu

Reply
avatar
NurAnisa
admin
9 November 2013 at 03:32 ×

Cikgu Azimah, saya nak tanya lah Laporan Kesan Pembandaran Terhadap Alam Sekitar tu sama ke dengan contoh laporan klinik bola keranjang yang cikgu buat tu ?

Reply
avatar
Jun Hong Tan
admin
14 November 2013 at 00:42 × This comment has been removed by the author.
avatar
Cikgu Zuzue
admin
26 November 2013 at 22:26 ×

Salam kenal. Jemput datang ke blog saya.
http://cikguzuzu.blogspot.com/

Reply
avatar
Yun Sing
admin
14 January 2014 at 02:35 ×

Hahaha.. gambar yang menjadi penyeri entri ^^

Reply
avatar

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda. ConversionConversion EmoticonEmoticon