5 alasan kenapa Irfan suka Darlie Jolly Junior

Anak bujang CN si Irfan Hensem memang memilih ubat gigi. Taknak yang 'pedas', nak yang manis seolah-olah ubat gigi tu untuk dimakan! Mujur ada ubat gigi Darlie Jolly Junior & Rilakkuma yang memenuhi kehendak Irfan iaitu tak 'pedas' dan manis. Malah ubat gigi Darlie Jolly Junior perisa vanila berbau wangi dan rasa nak makan je! Didatangkan sekali dengan berus gigi Darlie yang comel, kini masa menggosok gigi merupakan saat paling dinanti oleh Irfan !

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Irfan bersama set ubat gigi dan berus gigi Darlie Jolly Junior & Rilakkuma

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app

5 Alasan Kenapa Irfan Suka Ubat Gigi Darlie Jolly Junior


1. Tidak 'pedas' dimana mengandungi kandungan Bahan Gred Makanan yang sesuai bagi 2 peringkat umur iaitu untuk kanak-kanak 2 hingga 6 tahun serta 6 hingga 10 tahun.

2. Manis dan sedap! Walaupun Darlie Jolly Junior perisa vanila ini manis dan berbau wangi, ia tiada gula tambahan dan tanpa ramuan berasaskan haiwan. Selain vanila, ada juga perisa strawberi dalam pakej Rilakkuma yang riang ini.

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Irfan Hensem bersama ubat gigi Darlie Jolly Junior & berus gigi Darlie khas untuk kanak-kanak berumur 2 hingga 6 tahun

3. Membantu menguatkan gigi Irfan. Diformulasikan dengan Fluoride & Calcium, ia membantu menentang kaviti. Malah, kandungan Xylitol dan Vitamin E di dalam ubat gigi Darlie Jolly Junior ini juga menyukarkan pembentukan kaviti yang membawa bakteria.

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Dhia Zahra pun suka berus gigi Darlie yang comel

4. Lembut membersih dan menjaga gigi serta gusi Irfan. Rasa vanila pada ubat gigi Darlie Jolly Junior ini lembut dan Irfan boleh menggosok gigi dalam masa 2 minit !

5. Format gel pada ubat gigi Darlie Jolly Junior ini memang mampu menarik perhatian kanak-kanak terutama Irfan yang sebelum ini tidak suka menggosok gigi.

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Download sekarang Darlie Brush-Up Apps di App Store & Google Play

Masa menggosok gigi lebih seronok dengan Darlie Brush-Up Apps


Pernah dengar apps Darlie Brush-Up? Anda patut cuba ! Hanya download secara percuma di App Store atau Google Play. App ini menjadikan tempoh masa menggosok gigi kanak-kanak menjadi lebih menarik.

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Darlie Brush-Up Apps yang sangat menarik


Bagaimana Darlie Brush-Up App menjadikan tempoh masa menggosok gigi lebih menarik?

Darlie Brush-Up Apps ini mengandungi aplikasi video dimana anak anda perlu menggosok gigi dalam tempoh masa 2 minit mengikut duration video. Video ini mengandungi pelbagai template yang menarik untuk menarik perhatian kanak-kanak supaya menggosok gigi dalam tempoh masa 2 minit.

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Snapshot dari video ketika Irfan menggosok gigi menggunakan Darlie Brush-Up apps

Jika sebelum ini, Irfan menggosok gigi dalam masa yang singkat, mungkin dalam beberapa saat sahaja! Tapi selepas menggunakan Darlie Brush-Up apps ini, Irfan dapat menggosok gigi dalam masa 2 minit. Dan sudah tentu saat yang paling dinantikan adalah "Say Cheese" dan snap photo menarik dengan template comel ketika menggosok gigi.

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Brush-Up Apps, "Say Cheese" photo 


2 Jenis Ubat Gigi Darlie Jolly Junior untuk anak-anak anda


darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Jolly Junior perisa vanila
1. Jolly Junior perisa vanila : Lapisan enamel gigi susu lebih nipis dan mudah menyebabkan kaviti. Ubat gigi Darlie Jolly Junior perisa vanila ini direka khas untuk kanak-kanak 2 hingga 6 tahun. Mengandungi Bahan Gred Makanan tanpa gula tambahan dan tanpa ramuan berasaskan haiwan digunakan. Dirumuskan dengan fluorida dan kalsium bagi membantu menentang kaviti. Xylitol menyukarkan pembentukan kaviti yang membawa bakteria. Lebih 90% dalam formula ini menetapi piawaian gred. 

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Jolly Junior perisa strawberi

2. Jolly Junior perisa strawberi : Semasa tempoh pertumbuhan gigi (campuran) ia penting untuk mengekalkan kebersihan mulut dan kekuatan gigi untuk menentang kaviti. Ubat gigi Darlie Jolly Junior perisa strawberi ini direka khas untuk kanak-kanak 6 hingga 10 tahun. Sama seperti Jolly Junior perisa vanila, ia mengandungi fluorida, kalsium dan Xylitol. Selain itu, ia mengandungi Vitamin E iaitu rumusan yang membantu mengekalkan kesihatan mulut kanak-kanak. 


Sertai pertandingan Jolly brushing with Rilakkuma


Sila klik di sini untuk muat turun Terma & Syarat lengkap. Tempoh pertandingan adalah dari 7 September 2017 hingga 4 Oktober 2017. 

darlie jolly junior, ubat gigi kanak-kanak, berus gigi kanak-kanak, ubat gigi darlie, darlie brush-up app
Jolly Brushing with Rilakkuma contest



~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~

Previous
Next Post »

8 comments

Click here for comments
Miza Talib
admin
12 September 2017 at 08:42 ×

comei berus warna pink. sila jangan bawak g umah opah

Reply
avatar
tenku butang
admin
12 September 2017 at 09:23 ×

anak TB umur 9 bulan .. dah ada 7 batang gigi.. dah boleh belikan berus gigi ke ye? TB cuci dengan jari je selalunya..

Reply
avatar
tenku butang
admin
12 September 2017 at 09:23 ×

Cepat2!!! Hari ni LAST!! Jemput join Giveaway di blog Tengkubutang.com yea.. mana tahu ada rezeki menang apa-apa hadiah kan... kalau tak minat hadiah.. jemput join sekadar support contest di blog TB tu ke.. boleh...? heeee.. thank you.. i love you.. =) jom meriahkan lagi contest ni disamping boleh dapat trafik dari peserta-peserta yang join untuk blogwalking.. =)..

Kepada yang dah join.. Terima kasih sangat-sangat... semoga Allah murahkan rezeki korang.. Aamiin..

http://www.tengkubutang.com/2017/08/tengkubutang-6-million-pageview-giveaway.html

Reply
avatar
Nazir Aziz
admin
12 September 2017 at 10:25 ×

Alolololo, comel nyer, teringat pulok zaman Pakcu kecik2 dulo. hiuhuhu

Reply
avatar
14 September 2017 at 09:52 ×

alaaa comelnya dia.. bebudak ni suka vanilla..

Reply
avatar
14 September 2017 at 20:58 ×

Vanila mmg sedap, anak CN dua-dua tu suka

Reply
avatar
Dedaun Comel
admin
17 September 2017 at 03:50 ×

Ubat gigi dan berus gigi darlie yang ini memang sesuai untuk anak2.. Anak2 pun rajin nak berus gigi

Reply
avatar
19 September 2017 at 12:56 ×

best ni..dhia n dzal mesti suka

Reply
avatar

Sebarang bentuk komen adalah tanggungjawab anda. CN tidak akan bertanggungjawab ke atas komen yang tidak berhemah.

Terima kasih di atas komen-komen anda. ConversionConversion EmoticonEmoticon